Pamätám si, ako by sme len včera ukončili úspešné zahájenie prvej burzy pod Urpínom a prišli domov unavení z odhrabávania snehu. Áno, dobre si pamätáte, napadlo vtedy toľko snehu, že ani pluh nestíhal a my sme si museli odpratávať sneh, aby sme mali kde zaparkovať. Ani sa to nezdá a už máme za sebou ďalšiu burzu. Je pravda, že rozostupy medzi nimi neboli také veľké, ako sa spočiatku plánovalo.

Nitrančanom termín nevyšiel a nechceli sme zberateľov nechať smutnými. Chalanom som navrhol moju myšlienku, ktorú hoci kúsok skepticky, ale nakoniec radi podporili. Prečo skepticky? Pretože v krátkom čase rýchlo vybaviť hosťa, navrhnúť kartičky a dať ich vyrobiť, vybaviť priestor a hlavne privolať Vás zberateľov, nie je jednoduchá vec. Termín burzy bol však veľmi atraktívny vzhľadom k tomu, že týždeň pred burzou vydala spoločnosť SportZoo 2. sériu Tipos Extraligy a UpperDeck, tiež 2. základnú sériu, v ktorej fanúšikovia Slovákov v NHL mohli nájsť na kartách Juraja Slafkovského, Paliho Regendu a Adama Húsku. A tak sme verili, že nakoniec pritiahneme aj väčšie množstvo zberateľov z oboch táborov.

Chrostik sa pustil do vyrábania kartičiek pre hosťa, aj keď Ivan Ďatelinka nebol úplne potvrdený, ale verili sme, že sa mu podarí prísť. FoXo sa pustil do vybavenia výroby obrusu s logom BB Burza a zavesenia informácií na web stránku. No a ja? Ja som ich dirigoval s vyloženými nohami na stole, usmieval sa a popíjal kávičku. Ale nie, samozrejme som aj ja pridal pomocnú ruku. Otravoval som Iva, aby prišiel medzi nás, otravoval som Vás otázkami, spamoval plagátmi a v neposlednom rade vybavil priestory. Spoločne sa nám napokon podarilo takmer nemožné. Áno, burza je pripravená v predstihu! Chrostikovi sa na burzu bohužiaľ nedalo prísť, FoXo netrpezlivo čakal, kým mu začnú vychádzky, keďže je po operácii na PN, a tak som brány burzy otváral tentokrát bez nich. Aspoň sme nemuseli odhrabávať sneh .  Burza sa opäť konala v penzióne Olympia. Zo začiatku stretnutia to vyzeralo na slabšiu účasť. Nečudo, však niekoľko zberateľov muselo vstávať skoro ráno, aby stihli z diaľky prísť včas. Nakoniec sa nás postupne pozbierala aj celkom slušná skupinka. Mohlo nás tam byť +- 50 zberateľov. Opäť nechýbali staré známe tváre, prišli aj nové a nechýbali ani detskí zvedavci. Ťahákom burzy okrem novo vydaných kartičiek bol aj hosť, kapitán Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka a GroupBrejky Tipos Extraligy. Na prvej burze mal úspech Mareka Vekyho ( čítaj Otíkov ) live GroupBreak a tak nemohol chýbať ani na druhom kole. Druhé husle mu tentokrát robili chalani z AF Cards, Adam a Filip, ktorí doniesli 2x case a mnoho kariet z júťub breakov. Chalani boli na bystrickej burze prvýkrát, no veľa z nás ich poznala spoza obrazoviek, kde robili GroupBrejky a radi sme ich spoznali aj osobne. Došli až z neďalekých Malacek. Spolu sa teda otvárali 3x case, vytiahli sa pekné karty, ktoré si niektorí aj hneď brali so sebou. Na stretnutí nechýbali ani Mozoličovci, ktorí doniesli opäť kopec NHL boxov a aj nejaké príslušenstvo. Krátko po 11tej dorazil Ivan Ďatelinka. Fanúšikom okrem kartičiek popodpisoval aj dresy a potešil ich spoločnými fotografiami. Fanúšičiek tu teraz veľa nebolo, ale to mu nevadilo. Myslím si, že bol zo stretnutia nadšený, veď dostal aj kartičku, ktorú si krvopotne sám podpísal. Po autogramiáde, pomohol Ivan vyžrebovať výhercov v tombole, ktorá bola plná hokejových kariet, hokejového čítania a nechýbal ani obalový materiál. Po tombole sme Ivanovi pekne poďakovali za účasť a rozlúčili sme sa. Nasledoval obed v penzióne a záverečný tradičný poburzový pokec. V penzióne opäť nesklamali a navarili skvelé jedlo. Dokonca bolo na výber až zo 6 menu.

Burzu sme ukončili približne o pol jednej. Niektorým sa nám odchádzalo ťažko, a tak sme ešte popri upratovaní debatili. Napadlo nám spraviť burzu v máji 2023, kedy má od SportZoo prísť na trh s HOKEJOVÉ SLOVENSKO. Aj v tejto kategórii sa našlo veľa zberateľov a tak verím, že burza by hneď po vydaní pomohla s výmenami medzi zberateľmi.

Ak by ste mali záujem o túto májovú burzu v BB, napíšte mi na FB.

Ďakujem všetkým, ktorí prišli a prekvapili svojou účasťou. Utvrdili ste nás v tom, že má zmysel robiť burzu a isto nejakú zorganizujeme aj nabudúce.

Jakub