Deň pred stretnutím to v Banskej Bystrici a blízkom okolí vyzeralo ako po spustení niekoľkých lavín. Jednoducho snehová kalamita priamo v meste aj na cestách do BB. Večer sme si s Chrostíkom a Raidmerom robili srandu, že na burzu prídeme len my traja. Ráno to však vyzeralo na väčšine cestách dobre a púšťali osobnú dopravu aj cez horské priechody. Väčšina zvolila príchod autom, no boli aj zberatelia, ktorí si zvolili cestu vlakom a spravili si výlet. S chalanmi sme dorazili do penziónu pred 7:00 a začali pomaly pripravovať stoly. Ranná posilka. Onedlho sa začali zbierať pred penziónom prví nedočkavci. Niektorí si museli parkovacie miesto odhrabať. Zobrali to s humorom, veď kto by čakal toľko snehu. Nakoniec sa nás zúčastnilo v hojnom počte, čo sme ani nečakali. Prišla aj mladá generácia zberateľov.

Penzión Olympia od rána fungoval aj vo výdaji rannej kávičky a hladoši si pochutnali na praženici. Komu nestačila praženica, mohol sa onedlho pustiť aj do fajnej kapustnice. Na obed a aj po stretnutí sme si niektorí pochutnali aj na fajnom obede. Chválim výber z troch jedál. Po celý čas fungoval aj výčap nealka aj pivečka.

Predajom extraligových a NHL kariet či príslušenstva nás zásobil skvelý predajca RM Hokejové karty. Myslím si, že väčšina z nás u nich našla, čo potrebovala.

Na stretnutí sa uskutočnil aj live group break extraligových exclusive a premium boxov od SportZoo. Padli veľmi pekné karty a potešili hlavne organizátora group breaku, ktorý vytiahol krásne 2 UM karty. Snažili sme sa spraviť group break aj z NHL boxov, ale žiaľ nepodarilo sa nás nazbierať dostatočné množstvo. Snáď nabudúce. Smútok z nevydareného NHL group breaku napravila tombola, kde sa dali vyhrať rôzne mixy balíčkov, príslušenstvo, hokejové boxy, albumy, fólie či kniha s autentickým podpisom Craiga Ramseyho. Tombolou nás podporili RM Hokejové karty a SportZoo. Ďakujeme im veľmi pekne za poskytnutie boxov, kariet a príslušenstva. Od SportZoo dostal každy návštevník aj malú pozornosť, zľavový kupón a promo balíky hokejových a futbalových kartičiek.

Prišli nás pozrieť aj hostia Lukáš Bambúch a Marek Biro. S radosťou nám popodpisovali kartičky a dresy, ako aj Expo kartičky, za ktoré môžeme poďakovať Chrostíkovi. Osobne sa mi páčili. Kto by mal záujem, napíšte Chrosťovi, ešte ich zopár ostalo. Chalani podpísali čo sa dalo, pomohli žrebovať tombolu a potom si išli popozerať kartičky. Pravdepodobne ich prvá takáto akcia. Vyzeralo, že boli prekvapení. Otázka je, či z nás zberateľov alebo že tam nemali zástupy ženských fanyniek 🙂

Priestor v penzióne Olympia si myslím že bol na naše stretnutie viac než postačujúci. Stolík sa ušiel každému, kto si ho zarezervoval a bolo k dispozícii aj pár navyše. Priestor bol rozdelený na dve časti, kde v jednej boli umiestnené stoly s kartičkami a v druhej časti sa dalo zberateľom prezerať chýbajúce karty, dohadovať výmeny a v kľude sa najesť. Tlačiť sme sa netlačili a tak verím aj do budúcna, že sa nám priestor reštaurácie v penzióne Olympia podarí vybaviť zas.

Stretnutie zberateľov hodnotím za veľmi vydarené a som rád aj napriek počasiu, že sa nám podarilo stretnúť vo väčšom počte a môžeme teda zahájiť Bystrické stretnutia. Po dlhom čase som opäť stretol staré známe tváre, ktoré ma potešili. Priatelia, ďakujem ešte raz každému, komu sa podarilo zúčastniť a vytvoriť tak krásnu víkendovú sobotu. Spravili sme aj pár fotiek. Tie si môžeš pozrieť TU. Tešíme sa na vás čoskoro.

FoXo